Collaborative Design Group Creative Thinking... Thoughtful Solutions
Lind Hall

Collaborative Design Group designed the renovation of the first floor of the historic, 100 year old Lind Hall for the College of Science and Engineering at the University of Minnesota. The project included adapting the floor for a new Student Welcome Center and offices for the Student Services Department. Structural repairs and the complete replacement of all mechanical and electrical infrastructure and windows were included. Student lounges and corridor areas include interactive flat panel TVs that provide information on the College and current CSE events.

A Starbucks Coffee Shop was integrated into the student lounges off the main central corridor. Office spaces were also provided for the undergraduate Academic Advising group, the Career Center, and engineering student organizations. Corporate interview rooms for graduating seniors and a computer classroom were located on the lower level.

Corporate sponsorship was an important part of the funding and donated materials were incorporated into the design. Technology was skillfully introduced in the historic Taylor Center library by replacing static student study areas with computer workstations and wiring existing library tables for data and power. The result is an active computer study area for 70 students.

Historic millwork elements were salvaged and reused as a reminder of the building's "Main Engineering" past.


Lind Hall Lind Hall Lind Hall Lind Hall Lind Hall Lind Hall

Architecture • Engineering • Historic Preservation • Interiors • Planning